Wake Up Muslims || Free Our Mind || Rise Of Islam

Dengan menyebut nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang. Selamat Hari Raya 'Eidilfitri Minal 'Aidil Walfaidzin Maaf Zahir Batin Dari Kami Jihadmaya Blogs 1432H

Himpunan Hadis


Random Hadith Widget

Thursday, June 10, 2010

Free Our Mind (FOM)

Assalamualaikum WBT

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih


Penubuhan Free Our Mind merupakan titik tolak pengembaraan kami dalam memberi kesedaran , pendedahan , maklumat , pendidikan , dakwah serta menyatupadukan umat Islam dalam Menegakkan syiar Islam bagi menghadapi cabaran - cabaran , muslihat dan marabahaya yang datang untuk memecah belahkan umat Islam.
Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu. (Surah Al-Baqarah - Ayat 120)
Dan ingatlah, ketika orang-orang kafir musyrik menjalankan tipu daya terhadapmu untuk menahanmu, atau membunuhmu, atau mengusirmu. Mereka menjalankan tipu daya dan Allah menggagalkan tipu daya (mereka), kerana Allah sebaik-baik yang menggagalkan tipu daya. (Surah Al-Anfal - Ayat 30 )

Dengan langkah kanan, kami memulakan langkah jihad dalam memperjuangkan Islam.TAKBIR Allahu Akhbar , Allahu Akhbar , Allahu Akhbar
Rasulullah saw ditanya, siapakah orang yang mulia (utama)? Beliau menjawab, “Seorang laki-laki yang berjihad di jalan Allah.” [HR. Bukhari]
Walaupun ini merupakan antara jihad kecil meninggalkannya adalah perkara yang hina.

Abdullah bin ‘Umar radhiallahu 'anhuma berkata: “Aku mendengar Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda:

“Apabila kalian telah berjual beli dengan cara ‘inah, dan kalian telah disibukkan memegang ekor-ekor sapi, dan telah senang dengan bercocok tanam dan juga kalian telah meninggalkan jihad, niscaya Allah akan kuasakan/ timpakan kehinaan kepada kalian, tidak akan dicabut/ dihilangkan kehinaan tersebut hingga kalian kembali kepada agama kalian.”
Kenalilah Siapa Musuh Anda!!

Di dalam Al-Quran dan Hadis banyak menyebut tentang kiamat, kemunculan Dajal, kelahiran Imam Mahadi dan turunnya Nabi Isa a.s. Siapakah sebenarnya Dajal? Adakah bentuknya seperti raksasa? ataupun dia seorang manusia biasa? ataupun dia hanya sebuah golongan ? Juga saya akan kongsikan mengenai konspirasi-konspirasi yang telah dan sedang berlaku di dunia ini, akan saya kupas mengenai segalanya yang anda perlu tahu untuk persediaan di masa akan datang.InsyaAllah..


PS: Pelbagai Artikel Turut Dimuatkan Di Dalam Ruangan Dowload Di Atas. Semoga Ilmu Yang Dikongsi memberi keberkatan Dunia Dan Akhirat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...